Kund: EnterCard
Tjänst:Regulatorisk rapportering
Programvara:Certent
Länk:

www.entercard.se

För att ta del av fallstudien, vänligen ange företagsnamn och e-post.   

  För att ta del av fallstudien, vänligen ange företagsnamn och e-post.    

   Projektbeskrivning

   När Finansinspektionen ställde som krav att alla finansinstitut skulle rapportera information via XBRL valde EnterCard att implementera en molntjänst från Cognos som heter CDM for Cloud.

   Sparat tid

   Från början gjordes rapporteringen manuellt och man saknade all form av validering. Idag har man online validering och Anna Holmgren, Financial Specialist på EnterCard menar att man sparat 2 veckors arbetstid när man gick över till molntjänsten.

   Vidareutvecklat

   EnterCard började med XBRL-rapporteringen till Finansinspektionen under 2015 och trots att tidplanen var tight så blev man färdig i god tid. Man har sen vidareutvecklat sin lösning och använder tjänsten numera även för delårsrapporter och årsredovisning på både svenska och engelska.

   Jag tycker att Cloud CDM är väldigt användarvänligt och jag ser stora möjligheter att bygga andra rapporter i systemet. Jag skulle absolut rekommendera CDM för både XBRL-rapportering och årsredovisning till andra företag. Just för kvalitetssäkring, layout och tidsbesparande,

   menar Anna Holmgren

   Om EnterCard

   EnterCard är ett av Skandinaviens ledande kreditmarknadsbolag. De erbjuder flexibla konsumentkrediter genom företagets egna varumärke re:member och tillsammans med deras partners. EnterCards mål är att göra deras kunders vardag enklare genom att erbjuda dem smarta och flexibla finansieringslösningar. EnterCard finns representerat i Norge, Sverige och Danmark och har 450 engagerade medarbetare som betjänar företagets 1,7 miljoner kunder.