Financial Control | Integrerat och automatiserat kassaflöde | Finansiell och regulatorisk rapportering | Koncernredovisning - konsolidering‎ och finansiell rapportering. Treasury funktionen

Digital årsredovisning
(ESEF, XHTML & XBRL)

Financial Control | Integrerat och automatiserat kassaflöde | Finansiell och regulatorisk rapportering | Koncernredovisning - konsolidering‎ och finansiell rapportering. Treasury funktionen

Ta del av inspelningarna från vårt frukostseminarium med tema ESEF

PwC berättar om rapportering och revidering av digitala årsredovisningar (ESEF). Sebastian Rylander på Fastator delar med sig om sina erfarenheter av att få digitala ÅR (ESEF) på plats. En våra konsulter delar erfarenheter från Adddedos över 70 ESEF-projekt.

ESEF, XHTML och XBRL

Alla årsredovisningar från noterade bolag ska vara sparade och presenterade i ett nytt format. Det är framtaget på europanivå av den europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten ESMA. Det nya formatet kallas European Single Electronic Format, ESEF. De viktigaste delarna i formatet är att alla årsredovisningar ska sparas i XHTML och att huvudräkningarna ska förses med så kallad XBRL-märkning. För årsredovisningen 2022 har det även varit gällande att noterna ska blocktaggas, och från och med räkenskapsår som inleds från 1 januari 2023 ska även hållbarhetsredovisningen taggas.

Majoriteten av de koncerner som träffas av ESEF har redan en lösning på plats för detta. De flesta har valt en enklare stand-alone tagger. Nästan lika många har valt till en modul i en befintlig disclosure management-lösning. Addedo har hittills genomför drygt 110 projekt och har från dem samlat på sig erfarenhet som vi delar i vår ESEF-guide. Vi kan taxonomin, IFRS och koncernredovisning. Med våra gedigna projekterfarenhet står vi väl rustade som komplett partner till dig och dina ESEF-behov.

Fyll i dina uppgifter så skickas materialet till dig inom kort.
   

  Ta del av vår ESEF guide 2023 (version 4.0)!

  Vi har tagit fram en praktisk och omfattande guide för arbetet med framtagandet av digitala årsredovisningar enligt det nya formatet. Nu uppdaterad med projekterfarenhet och dom kompletterande kraven om blocktaggning av notpaketet.

  Fyll i dina uppgifter så skickas materialet till dig inom kort.
    

   Vi har fått mycket bra hjälp genom hela processen och Sebastian och Carlo som vi har haft kontakt med har varit otroligt ”serviceminded” och förstående, vilket uppskattas. Sammanfattningsvis har implementationen av att starta taggning av vår årsredovisning gått mycket smidigare än vad jag kunnat drömma om. Kan varmt rekommendera att välja Addedo som samarbetspartner vid valet av tagger.

   Viktor Trojefors
   CFO, Kabe

   Vitec väljer Addedos stand-alone lösning ”Amana XBRL Tagger”. Lösningen är redan på plats och vi har test-taggat förra årets årsredovisning, detta med tydlig enkelhet och med bra stöd av konsulter på Addedo. Jag kan varmt rekommendera Addedo för att hjälpa er möta ESEF kraven!

   Sara Nilsson
   Vitec Software AB

   Är du nyfiken på våra lösningar för ESEF, årsredovisningsproduktion eller Disclosure Management?

   Kontakta oss och boka en demo. Under demon har du även möjlighet att ställa frågor till våra lösningspecialister om allt från ESEF till hur er verksamhet kan effektivisera och automatisera hela er årsredovisningsproduktion. Varmt välkommen att höra av dig!

   Vi kan koncernredovisning och utvecklade en egen lösning för digital årsredovisning i XHTML och XBRL-filformat. ESEF | XBRL-tagger | Disclosure Management.

   Fristående Tagger

   En enkel och fristående XBRL-tagger i vilken ni kan även fortsätta att jobba i InDesign om ni så önskar, med bibehållna taggar. Vår samarbetspertner Amana har utvecklat en marknadsledande certifierad XBRL-motor. Den är dynamisk till skillnad från många andra. Det innebär att uppdateringar av taxanomin snabbt kan hanteras och inkorporeras i lösningen. Man behöver inte vänta på en programuppdatering. Till övriga delar hör livekoppling till InDesign och InCopy, taggning direkt i färdig PDF samt AI-stöd för automatisk taggning. Taggern har fullt stöd för blocktaggning av noter.

   automatisera processen för årsredovisning

   Disclosure Management

   En komplett och automatiserad Disclosure Management-lösning för alla typer av texttunga rapporter såsom årsredovisningen, med stöd för ESEF. Vanligtvis använder våra kunder lösningen för mer än årsredovisningen, såsom processer för månadsrapporter, kvartalsrapporter, styrelsepaket samt andra interna återkommande rapporter. Addedo har ca 20 kunder som implementerat denna typ av plattformslösning.

   Fyll i dina uppgifter så skickas materialet till dig inom kort.
     

    Ta del av vårt papper
    om frustrationer i samband med årsredovisningsarbete.

    Fyll i dina uppgifter så skickas materialet till dig inom kort.
      

     Lärdomar från ESEF & förberedelser för textblocktaggning av noterna

     Fyll i kontaktformulär för att få åtkomst till webinaren.


       

      Amana Smartnotes / XBRL-Tagger webinar / Vi kan koncernredovisning och utvecklade en egen lösning för digital årsredovisning i XHTML och XBRL-filformat. ESEF | XBRL-tagger | Disclosure Management.

      Ta del av vårt webinar om Amana XBRL-Tagger!

      Fyll i kontaktformulär för att få åtkomst till webinaren.


        

       Amana XBRL Tagger är en enkel fristående desktop-lösning. Med denna behöver du inte göra några större ändringar i din nuvarande process. Det här är det du gör:

       1. Du installerar enkelt taggern genom att ladda ner desktop-applikationen som är plug and play.
       2. Importera din aktuella rapport i applikationen i formatet PDF, Word eller InDesign (ePub).
       3. Tagga dokumentet (huvudräkningar samt noter) och konvertera det till ett designanpassat XHTML/iXBRL dokument.

       De flesta kunderna på denna lösning gör först en taggning baserat på föregående års rapport för att få taggarna i huvudräkningarna på plats samt testa och förstå taggningsprocessen, innan man går vidare med att tagga den aktuella årsredovisningen.

       För mer insikter, material och intressanta blogginlägg gällande ESEF, besök gärna vår gemensamma kunskapsbank med Certent.