Kund:Zordix
Tjänst:Koncernredovisning
Programvara:Cognos Controller
Länk:

www.zordix.com

För att ta del av fallstudien, vänligen ange företagsnamn och e-post.
   

  För att ta del av fallstudien, vänligen ange företagsnamn och e-post.
    

   Om Zordix (som nyligen bytt namn till Maximum Entertainment)

   Svenska spelutvecklingsbolag ligger i framkant i världen. Svenska spel har laddats ner sex miljarder gånger världen över enligt rapporten Spelutvecklarindex.

   En av framgångssagorna är Zordix, en svenskbaserad internationell koncern som utvecklar, marknadsför och distribuerar PCoch konsolspel, främst offroad racing spel och äventyrsspel. Företaget grundades av Matti Larsson 2009 i Umeå. En grundläggande idé i affärsstrategin är att kontrollera hela värdekedjan från spelidé till distribution. Företaget börsnoterades 2018 på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm.

   Varför Addedo och Cognos Controller?

   Addedo kändes förtroendeingivande och hade mycket erfarenhet. De kan mycket om både systemimplementation och koncernredovisning. Det är en trygg partner som inte lämnar en efter implementationen utan verkar som en långsiktig partner och som en förlängning av vårt eget team.

   Jeanette Back-Ahlström
   Koncernredovisningschef, Zordix

   Cognos Controller är ett användarvänligt och enkelt system. Kombinationen av Cognos Controller och Addedo är särskilt kraftfull eftersom många av Addedos konsulter varit med och utvecklat Cognos Controller, och kan systemet på djupet och är duktiga på koncernredovisning. Systemet lämpar sig väl för mindre och mellanstora koncerner, inte minst snabbväxande bolag eftersom den integrerade förvärvshanteringen är smidig och interna transaktioner elimineras automatiskt. Vidare finns ett flexibelt stöd för proformahantering. Det finns även utrymme att konsolidera både underkoncernnivå såväl som flat lina.

   Resultat

   Vi har skapat en mer robust bokslutsprocess med Cognos Controller och frigjort tid från att sitta och rota i olika Excel-filer till att analysera data.

   Större ansvar har flyttats från centralt håll till de lokala finansteamen på dotterbolagen som kan göra kontroller, exempelvis se till att siffror balanserar och att eget kapital stämmer. Det har gjort att företaget lyckats skapa ett större team kring boksluten, men också att de lokala finansteamen börjat prata med varandra, vilket skapar bättre teamkänsla. En annan stor fördel med Cognos Controller är möjligheten att lägga till andra dimensioner som underlättar arbetet med exempelvis proforma och operativ uppföljning.