Addedo får fler att le

På Addedo har vi som tradition i samband med jul att stötta en organisation som gör en behjärtansvärd insats. Tanken är att Addedo skänker en del av intäkten för varje fakturerad timme som har skett under året. Totalt har vi registrerat 29976 timmar just nu.

Alla medarbetare får ge förslag på olika hjälporganisationer som vi sen röstar på. Efter en hård gallring så blev Operation Smile den organisationen med flest röster.

Om Operation Smile

Var tredje minut föds ett barn med läpp-, käk- eller gomspalt någonstans i världen. I många länder tvingas dessa barn leva ett mycket hårt liv. Många av barnen har svårt att äta och tala så att andra förstår. De riskerar att bli mobbade och utsatta för fördomar och trakasserier som tvingar in dem i isolering och ensamhet. Många av dem går aldrig i skolan.
Operation Smiles medicinska volontärer arbetar utan ersättning på operationsuppdrag runt om i världen. De delar med sig av sin tid och kunskap för att under tio dagar hjälpa så många som möjligt. Under ett uppdrag får ett hundratal människor den operation de så väl behöver.

De jobbar långsiktigt med att bygga upp kompetensen och resurserna i deras programländer genom att bygga och driva permanenta kliniker som förutom operationer även kan erbjuda till exempel tandvård, nutritionsvård och möjlighet att träffa en logoped. Idag finns 34 sådana kliniker i 19 länder. Operation Smile är en internationell hjälporganisation som bildades i USA 1982 och i Sverige 2010. Totalt finns mer än 5 000 medicinska volontärer från 80 olika länder varav cirka 200 i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Operation Smile har för närvarande uppdragsverksamhet i närmare 40 länder.

Operation Smile har hittills genomfört över 290 000 operationer i Afrika, Asien och Latinamerika. Varje operation förändrar ett barns liv för alltid.

Besök Operation Smiles webbplats.

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.