Addedo Finance Day intog operaterrassen i år igen

Stolar för ett hundratal gäster var framställda, lunchen var framdukad och solen lyste över Stockholm. Den förväntningsfulla stämningen gick nästan att ta på när gästerna igår började strömma in för den andra upplagan av Addedo Finance Day vid Operaterrassen.

En ljusnande framtid

Efter en gemensam lunch vid Operakällaren intog Johan Berggårdh, VD Addedo, scenen och höll ett välkomsttal. Turen gick över till Henrik Mitelman som är Ekonomijournalist för Dagens Industri och utsågs nyligen till Sveriges bästa Ekonomijournalist. Hans presentation handlade – kanske inte helt oväntat – om möjligheterna i världsekonomin. Mer specifikt om världstrenderna och om tillväxtländerna som tar över stafettpinnen av världsekonomin. Och hur vi i Norden dra nytta av det för en ljusnande framtid. Årets tema handlade om framtiden, en ljusnande framtid, att få inblick i den omedelbara snäva framtiden som har med ens roll att göra men också mer generella utblickar.

Lärorika fördjupningsspår

Eftermiddagen fortsatte bjuda på fler inspirerande föreläsningar iform av parallella fördjupningsspår, Financial och Business. Charlotte Anderberg, Head of Group Financial Reporting and Control, från Hexagon gav oss en djupdykning i IFRS 16. Om det bara är ett onödigt ont eller om det finns några fördelar med IFRS 16. Samtidigt höll Isac Wadman, Head of Group Finance, från Ålandsbanken sin presentation om One Finance – en resa mot processeffektiviseringar. Han berättade om hur Ålandsbanken bildade Group Finance genom att slå ihop Ekonomiavdelningen och Business Control.

Efter påfyllning av kaffe och fika fortsatte eftermiddagen bjuda på fler fördjupningspass. Anders Persson grundare av rekryteringsbolaget Jobshark AB pratade om framtidens CFO och vilka faktorer som påverkar dess roll. I andra rummet höll Hugh Wallis en av våra samarbetspartners, Certent, en presentation om ESMA, den nya årsredovisningen i XBRL-format.

Framtidens ekonomifunktion

Efter ett flertal lärorika fördjupningsspår avrundades eftermiddagen med gemensamma föreläsningar. Bengt Skough från FAR var först ut och pratade om framtidens ekonomifunktion. Som utgick från att Sveriges ekonomiavdelningar är mitt uppe i ett omvälvande skifte som till stor del beror på ökad global konkurrens och digitalisering, framförallt när det gäller automatiseringen. Big Data, Artificiell Intelligens, RPA, molnbaserade programlösningar är exempel på teknikutvecklingar som ställer stora krav på organisations- och beteendeanpassningar inom företagens ekonomifunktioner.

Ta sig an framtiden på bästa sätt
Sist ut var ingen mindre än Mona Riabacke, Doktor i beslutsfattande som också driver podden ”Beslutspodden” med sin man Ari Riabacke, som talade om det moderna beslutsfattandet. Hon gav åhörarna de bästa verktygen för att kommunicera, driva förändring och hur man tar sig an framtiden på bästa sätt. Kvällen avslutades med en mingelmiddag, trubadurer, DJ och massa dans.

Johan Berggårdh, VD på Addedo, säger så här om årets Addedo Finance Day.
– Det är alltid lika roligt och inspirerande att få träffa kunder under dessa former. Förutom att mötas på ett personligt plan har vi på Addedo också fått inspel kring hur vi kan utveckla våra kundrelationer. Vi skall titta på mer på hur vi kan komplettera vår systemkunskap med kvalificerad rådgivning. I anslutning till detta även hjälpa kunden att artikulera affärsvärdet med det vi gör gemensamt. I ett framtidsperspektiv där robotar och automatisering kommer ta över mer av repetitiva uppgifter kommer både koncernekonomifunktionen och Addedo att behöva jobba i den här riktningen.

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.