Addedo hjälper till att bekämpa barncancer

På Addedo har vi som tradition i samband med jul att stötta en organisation som gör en behjärtansvärd insats. Tanken är att Addedo skänker en del av intäkten för varje fakturerad timme som har skett under året.

Alla medarbetare får ge förslag på olika hjälporganisationer som vi sen röstar på. Det var den jämnaste tävlingen i Addedos historia. Efter en hård gallring så blev Barncancerfonden den organisation som de flesta av oss ville stödja 2017.

På Barncancerfondens hemsida kan man läsa;

”Barncancerfonden arbetar för att bekämpa barncancer och se till att drabbade och deras familjer får den vård och stöd de behöver. Det första fröet till det som idag är Barncancerfonden såddes 1979 då oroliga föräldrar och vårdpersonal gick samman för att stoppa en planerad nedläggning av Sveriges då enda barncanceravdelning. Idag, snart 40 år senare, är Barncancerfonden den största finansiären av barncancerforskning i Sverige och idag överlever drygt 80 procent av de barn som drabbas.

Målet på lång sikt är att nå en hundraprocentig överlevnad för de barn som drabbas av cancer. För att vi ska kunna nå det måste forskningen fortsätta att drivas framåt och därför behövs alla bidrag vi kan få – både från företag och privatpersoner.

Vill du också ge en gåva till Barncancerfonden, kan du göra det här.

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.