Financial Control | Integrerat och automatiserat kassaflöde | Finansiell och regulatorisk rapportering | Koncernredovisning - konsolidering‎ och finansiell rapportering. Treasury funktionen

Vill du jobba på Addedo?

Financial Control | Integrerat och automatiserat kassaflöde | Finansiell och regulatorisk rapportering | Koncernredovisning - konsolidering‎ och finansiell rapportering. Treasury funktionen

Applikationskonsult – Disclosure Management/Corporate Reporting/CSRD hållbarhet – Malmö

Jobbar du idag med någon form av rapportering? Har du erfarenhet av något av systemen – CDM, Workiva, CtrlPrint eller Amana Smartnotes? Är du grym på MS Office? Är du ekonom eller hållbarhetsansvarig med intresse för applikationer och gillar att förbättra och effektivisera?

Vikten av automatisering, effektivisering och digitalisering av rapporter ökar ständigt bland bolagen. Samtidigt kommer allt mer omfattande krav gällande regulatorisk rapportering såsom CSRD (hållbarhet) och ESEF (årsredovisningsformat) som spär på detta ytterligare. Det syns på Addedos efterfrågan. Vi har många spännande projekt just nu. Därför söker vi ytterligare en applikationskonsult med inriktning corporate reporting och hållbarhet för att förstärka vårt team.

Du kommer arbeta direkt mot kunders koncernekonomi- och IR funktion, och i förekommande fall mot hållbarhetsfunktionen. Ofta är dessa kunder noterade bolag. Uppdragen handlar om att automatisera och digitalisera texttunga rapporter såsom årsredovisningen, kvartalsrapporten, hållbarhetsrapporten och andra rapporter med hjälp av Disclosure Management-lösningar.

Du blir anställd av Addedo och arbetar såväl inne på kontoret i Malmö eller ute hos kund.

Specifikt kommer dina arbetsuppgifter vara:

 • Du kommer att jobb med att få våra rapporteringslösningar (systemstöd) på plats hos våra kunder med fokus på automatisering av rapporter samt hållbarhetsrapportering. Detta innebär att du implementerar deras rapporter i lösningen tillsammans med kunden. Du håller även workshops och utbildningar för att kunderna ska bli självgående i lösningen.
 • Din roll är en kombination av att träffa kunder med ett värdeskapande och kunnigt förhållningssätt, samt att självständigt lösa kundens behov genom att anpassa lösningar som passar deras specifika redovisning och hållbarhetsmål.
 • Du kommer också att underhålla och vidareutveckla lösningar hos existerande kunder med ett ökat fokus på hållbarhetsrapportering.

Vad vi erbjuder dig:

Vi försöker skapa stort engagemang genom att

 • skapa ett klimat som bygger på starkt lagarbete med korta beslutsvägar drivet av spännande utmaningar utan prestige
 • ha tydliga mål och leva efter våra värderingar
 • göra det möjligt att arbeta flexibelt på det sätt som passar var och en bäst
 • erbjuda det mindre bolagets fördelar i kombination med att du får arbeta med och representera lösningar från ledande internationella programvaruleverantörer
 • jobba med team som fått en rad internationella priser för sitt framgångsrika arbete
 • göra det möjligt att växa och utvecklas som individ och professionellt
 • vara ett bolag som tar sin roll som arbetsgivare på allvar

Våra värderingar är lagarbete, engagemang, kompetens och balans.

Om dig

Vi tror att du idag arbetar exempelvis som business/koncerncontroller eller redovisningskonsult men börjar tröttna på de fasta återkommande bokslutsrutinerna och vill ha nya utmaningar inom ditt område med en extra inriktning på hållbarhetsrapportering. Du är tekniskt intresserad och gillar att förbättra och automatisera processer. Alternativt är du redan idag konsult och tycker det skulle vara roligt att vara med ett gäng som det går bra för.

Då kan vi erbjuda ett intressant alternativ. Vi söker dig som gillar att möta nya människor och som gillar att hjälpa andra i rollen som konsult. Glimten i ögat, prestigelöshet och ett positivt synsätt är något vi delar och uppskattar.

Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete. För Addedos konsulter väntar spännande utmaningar och uppdrag.

Din profil och meriter:

 • Du är en hängiven och nyfiken person med en utåtriktad disposition
 • Du gillar att möta nya människor och att hjälpa andra i rollen som konsult
 • Du är riktigt duktig på MS Office, framförallt Word
 • Du är noggrann i ditt arbete och har ett gott öga för detaljer.

Placering: Malmö
Anställningsform: Tillsvidare

Tveka inte att ansöka om du tycker att vårt erbjudande låter intressant och känner att du stämmer väl in på kompetensprofilen ovan.

Alla ansökningar hanteras självfallet strikt konfidentiellt.

Ta del av våra medarbetares upplevelse av Addedo

Om Addedo AB:

Addedo stöttar, utvecklar och utmanar Finance och Business Control funktionen. Det gör vi genom att förbättra processer samt inspirera utveckling av ekonomistyrning, uppföljning och rapportering. Med automatisering och digitalisering lägger vi grunden till konkret värdeskapande. Vi strävar mot att våra kunder skall känna sig trygga, smarta och snabba i sitt arbete.

Addedo Sverige har sen starten för femton år sen vuxit från noll till knappt 130 MSEK i omsättning, cirka 200 aktiva kunder och drygt 55 medarbetare. Vi har etablerat oss som den ledande partnern när det gäller programvarulösningar för ekonomistyrning och koncernrapportering.

Vid ett flertal tillfällen genom åren har vi blivit uppmärksammade som den bästa partner både av IBM och SAP i Sverige men också Europa och globalt.