Excel Hell – Har du blivit lite för beroende av de där gröna .xlsx-filerna?

Om ditt företag använder Excel för att lagra information och data är detta ett inlägg för dig. Excel är ett av världens bästa verktyg. Det är ett svårslaget program om du vill analysera siffror. För att ett företag ska kunna fungera behövs det dock samarbetsbaserade processer som hanterar planering, budgetering, prognoser och rapportering över flera olika avdelningar. Och det är här som Excel inte når riktigt ända fram. Förmodligen har du och dina kollegor upplevt det som kallas för ”Excel Hell”. Det är inget roligt läge att hamna i. Handen på hjärtat, är det inte dags att effektivisera ditt och verksamhetens arbete?

Nästa steg efter Excel

Vi på Addedo vill hjälpa dig och dina kollegor till en lugnare vardag där ni slipper Excel Hell. Hur kan man lösa dessa problem? Svaret är molnbaserade lösningar. Ladda ner vår e-bok där vi förklarar anledningen till att finansiell planering och analys hör hemma i molnet. Vår e-bok har vi tillsammans med vår partner Adaptive Insights tagit fram.

Här är sex tecken för att du blivit lite för beroende av de gröna Excel-filerna:

1. Excel-filer på hög
Om ditt företag bara använder Excel för att hantera och lagra data växer mängden filer. Förmodligen så många att det blir svårt att överblicka eller räkna dem. Detta leder till stor frustration.

2. Skrivbordsproblem de luxe
Har du likt många andra .xlsx-filer utspridda på olika skrivbord. Det gör de svårt att överblicka samtliga filer och skapar också en låsningseffekt. Det fungerar säkert bra och ni har säkert en plan för hur allt ska fungera relativt bra en vanlig dag. Men vad händer när din kollega plötsligt blir sjuk eller är på semester? Du behöver tillgång till den där viktiga filen. Nu. Stressigt..

3. Excel tar över kafferasten
Om du och dina kollegor diskuterar Excel-frågor under kafferasterna är det ett illavarslande tecken på att ni hamnat i Excel Hell.

4. Kaos på kontoret
Kaoset som uppstår på kontoret när information eller siffror försvinner. Finns det en backup? När försvann den? Och hur har den försvunnit?! #ångest

5. Vilka fördelar finns det egentligen?
Excel är skapat för att räkna på siffror och är mindre bra på allt annat. Så vilka fördelar har Excel och blir din verksamhet effektiv av det systemet?

6. Evigt jagande på de ”senaste siffrorna”
När chefen frågar ”går försäljningen enligt budget?” kan du endast ge ett svar över vad som har hänt och inte vad som pågår just nu. Det blir ett evigt jagande på de senaste siffrorna.

Adaptive Insights

Adaptive Insights är ledande molnbaserad leverantör på den globala marknaden för systemstöd inom budget/prognos, rapportering/analys och koncernrapportering/konsolidering.

Vi har valt att arbeta tillsammans med Adaptive Insights då allt fler företag efterfrågar molnbaserade lösningar. Till ytterligare skäl hör att Adaptive Insights rankas särskilt högt hos analytikerna när det gäller kundnöjdhet. Samtidigt som Adaptive Insights har flest kunder i världen av alla motsvarande leverantörer.

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.