Senaste nytt om Land-för-land-rapporteringen till Skatteverket

Addedo vill gärna göra er uppmärksamma på vad som gäller för Land-för-land-rapporteringen till Skatteverket fram till årsskiftet.

Från och med nästa år kommer Skatteverket att uppdatera XML-schemat, och därmed filen, för uppladdning av Land-för-land-rapporteringen. Filer kan laddas upp på Skatteverkets hemsida enligt det gamla schemat till och med 31 oktober 2020. Den 1 november stänger man ner tjänsten för uppladdning för att arbeta med att få det nya schemat på plats. Man beräknar att öppna tjänsten igen kring den 1 december och då finns endast möjlighet att skicka in filer enligt det nya schemat.

För ytterligare information följ länken nedan:

Vad innebär detta för dig som har addedo.BEPS?

Du som har version Edo.BEPS-1.0.18295.1.msi eller senare kan med fördel ladda upp din fil hos Skatteverket senast 31 oktober. Om du gör korrigeringar på en tidigare inlämnad fil gör du det lämpligast med version 19.1.19295 eller senare. Version 19.1.19295 släppts hösten 2019 så har du installerat en version efter sommaren 2019 har du säkerligen en version som kan hantera korrigeringar.

Vi rekommenderar att du skickar in din fil senast 31 oktober. Addedo kommer att ha en version av addedo.BEPS med det nya XML-schemat klar den 1 december. Skatteverket har meddelat att det inte kommer att finnas möjlighet för oss att testa det nya schemat förrän tidigast 1 december. Det innebär att vi vill ha några dagar på oss att testa vår nya version innan vi installerar den hos våra kunder. Tidigast under vecka 50, dvs veckan som börjar med 7 december, kommer våra kunder kunna få versionen med det nya schemat installerat vilket är nära inpå slutdatum för inlämning av filen, dvs 31 december.

Om du planerar att vänta med att skicka in filen till december vill vi att du meddelar oss detta så snart som möjligt, dock senast 15 september så att vi kan se till att ha tillgängliga resurser för dig.

Vi vill också passa på att meddela att om du väljer att skicka in filen enligt det nya schemat kommer fältet för ”City” att vara obligatoriskt och måste alltså finnas med för samtliga bolag i din rapportering. Detta fält har tidigare varit frivilligt.

Har du frågor kring detta, kontakta gärna din konsult eller mig.

Susan Hartley, Product Manager på Addedo.

Susan Hartley
Product Manager
Mobile: +46 709 72 84 49

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.