Ta tag i månads-, kvartals- & årsbokslut… Hur?

Alperna och solstranden är bara en tisdag tillbaka, dags att komma igång!

Du har kanske varit på skidsemester i Österrike och gått på sparlåga sedan mellandagarna påbörjades med intensiv julshopping på agendan. Inför årsskiftet 2019 känner du även säkerligen en avsaknad av ledighet och börjar tänka på den tre veckor långa (och självfallet, välförtjänta) semestern. Då är det inte alltför ovanligt att produktiviteten går ner och att du skiftar fokus en aning från dina rapporter, avstämningar och räknesnurror till den utmärkta pisten, golfbanan eller sandstranden.

Du har tröttnat på alla Excelkrascher – oroa dig inte, ingenting ovanligt!

Allt som oftast hamnar många i fällan när slutet på december närmar sig. De flesta känner en ”äntligen och snart är det dags för semester!!-känsla ”. Ingenting ovanligt då julmånaden dessutom har mest antal mörkertimmar under årets alla tolv.

Ta dig själv i kragen och kom igång med 2019?

Många tycker det är löjligt att tänka att man börjar om på ny kula vid årsskiftet men vi gillar tanken på att man tar nya tag. Det ger energi, nytt år innebär nya möjligheter. 365 oskrivna dagar och tolv nya kapitel. Hur kommer du då igång med arbetet på kontoret efter X antal timmar av skidåkande eller införskaffning av D-vitamin under ledigheterna?

Här är några av våra bästa tips för 2019, några som även kan appliceras även vid nästa årsskifte 2020:

• Det är viktigt att organisationen avsätter tid och resurser för sina anställda att utforska och arbeta fram nya idéer. Påbörja ett nytt projekt eller ett nytt initiativ som kickar igång det nya året. Vi befinner oss i en miljö där vi besitter stor innovationskraft och bör ta tillvara på den!
• Investera som organisation tidigt i ny kompetens, utbildning och ny erfarenhet. Enklaste sättet att göra det på är att anmäla sig till webinar och andra tillställningar som är branschrelaterade. Håll koll på våra events här.
• Börja redan nu tänka på vad du vill se för förändringar i organisationen såsom arbetssätt. Det kan handla om allting mellan att effektivisera vissa processer. Oftast välbehövligt i organisationer som behöver jobba mer strömlinjeformat och optimera inför/under kommande period!

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.