Utrymme att växa

Den 1 augusti flyttade Addedo Stockholm till nya större lokaler. Torsgatan 13 blir den nya adressen.

Addedos resa fortsätter med samma kraft. 2007 startade Addedo. Stockholms kontor bestod då av ett tiotal konsulter och säljare. Kontor och kontor, i början fick kontoret inredas hemma och naturligtvis ute hos våra kunder. Känslan för att arbeta nära och tillsammans med våra kunder har alltid varit stark inom Addedo. Ett behov av en fast adress och en mötesplats för utbyte av erfarenhet och gemenskap fanns dock. Lösningen blev lokaler i World Trade Center (WTC). I deras kontorshotell kunde vi duka upp ett långbord med konsulter, späckat med kompetens. WTC erbjöd mycket receptionstjänst, konferenslokaler, lunchrestaurang och takterrass för somriga uteluncher. Men Addedo hade inte för avsikt att sitta stilla och vara nöjd. Efterfrågan på våra tjänster var god och det fanns många kompetenta människor som ännu inte börjat på Addedo. Rekrytering av flera konsulter och säljare pågick hela tiden i takt med att kundbasen växte. Tankar på att bredda kompetensen fanns också, både kring andra processer som planering/budget och också andra systemleverantörer. Allteftersom vi blev fler så blev det trängre och trängre på kontoret. Vi behövde större lokaler. Skulle vi utöka utrymmet i World Trade Center och fortsätta dra nytta av deras gemensamma tjänster, eller var vi mogna för egna lokaler? Ett svårt beslut. I egna lokaler måste vi hantera en del infrastruktur själva, IT, telefon, kopiering, städning m.m. Massor av praktiska frågor. Hur stora lokaler skulle vi våga satsa på? Kommer vi kunna växa vidare?

Vi tog steget, Östra Järnvägsgatan 27 blev adressen. Här hittade vi fantastiska lokaler med spännande utsikt över Norra Bantorgets grönska, Clarion Signs skarpa profil och Centralstationens alla spår. Trainspotting, någon? På köpet fick vi överta förra hyresgästens designmöbler och ett konferensrum som kändes som ett helt hav. Kommer vi någonsin fylla det, var frågan vi ställde oss? Det har visat sig att vi inte behövde oro oss. Vi fick in IT kompetens och kontorsängel som löste alla praktiska frågor. Vi kunde börja bjuda in till seminarium och frukostträffar och tack vare våra trogna kunder så fyllde vi snabbt konferensrummet. Våra satsningar på andra produkter och tjänster har gjort att vi fortsatt att växa. Vi erbjuder nu fast support och till och med egna programvarulösningar. Kontoret i Stockholm har vuxit till 32 medarbetare konsulter, säljare, supportansvarig och administrativ personal. Det som för några år sedan kändes som jättestora lokaler känns nu mysigt men trångt.

Den första augusti gick nästa flyttlass. Den här gången känns det inte osäkert. Större lokaler behövs. Vi vill fortsätta bjuda in alla våra kunder till träffar hos oss. Vi vill att alla medarbetare skall känna att det alltid finns plats för dem på kontoret. När vi kommit på plats i lokalerna då blir det naturligtvis inflyttningsfest. Hoppas vi ses då!

Anders Sunesson

Jag som skriver detta heter Anders Sunesson och jobbar med koncernredovisning i både Cognos Controller och BPC. Mitt specialområde är integrering mellan konsolideringen och andra system, import och export av data. Jag jobbar också med TM1 och planering och budgetering i BPC.

Om jag inte jobbar hittar du mig på golfbanan eller i skidbacken tillsammans med min familj.

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.