Vad är det som gör det så roligt att gå till jobbet?

Människan är fantastisk och i rätt sammanhang med rätt stöd och rätt resurser händer något. Utveckling sker, resultat nås, skratt uppstår i konsultlandskapet och en skön tillfredsställelse infinner sig.
Jag återkommer ofta till vilket fantastiskt roligt jobb jag har. Att få ha haft möjligheten att vara med och forma vårt bolag under vår resa hittills och framförallt att få vara konsultchef för ett växande gäng fantastiskt kompetenta och trevliga konsulter och kollegor. Vad är det då som gör att det är så roligt att gå till jobbet?

Det är just människorna, Addedo-gänget, som gör mitt arbete så roligt. Viljan hos alla mina kollegor att bidra och hjälpa varandra. Att kontinuerligt se ambitionen hos alla att utvecklas på olika sätt och även se resultatet av detta. Att få dela Addedos värderingar samt vara en del i ett sammanhang och få bidra på mitt sätt.

Vi är alla helt naturligt olika och starka på lite olika delar. Jag hörde Christer Olsson, en av mina favoritföreläsare, någon gång säga att det är lättare att bli bättre på det man är bra på än att bli bra på det man är dålig på. Att det är smartare att teama upp sig med någon som är bra på det man är mindre bra på. Det är faktiskt så vi försöker arbeta på Addedo. Tack vare bl a ”erfa”-möten, gemensamma projekt och teams-chattar hjälps vi alla åt på att bli bättre på det vi är bra på och teamar upp oss med kunskap hos kollegor så att vi tillsammans blir ett riktigt bra stöd för varandra och framförallt för våra kunder.

Självklart brister det ibland i prestation och kommunikation både internt och externt av olika anledningar men vi försöker lära av misstag och ambitionen finns där att alltid göra vårt bästa. Jag tror och hoppas att våra kunder upplever vårt engagemang och håller med om detta.

Under senaste halvåret upplever jag att vi har haft vår mest intensiva period någonsin i Addedos historia. Mycket pga nya IFRS 16 – rekommendationen som resulterat i väldigt många samtidigt pågående projekt vars mål har varit lite rörliga. Alla jobbar och har jobbat hårt men trots det så finns den fantastiska viljan där att hjälpa till och utvecklas och har funnits där hela tiden.

När jag samordnar våra resurser visas viljan hos alla att försöka bidra och hjälpa till extra tydligt. Alla försöker stuva om för att kunna ställa upp för varandra och för kunderna. Läser på för att förstå och för att på det sättet sprida både kunskap, stöd och glädje samt skapa vår egen företagskultur och varumärke hos kunderna.

Tack för att ni finns allihop och rent personligen tackar jag för att ni även möjliggjorde att jag fick genomföra en dröm den här vintern trots vår intensiva arbetsperiod.

Min dröm var att kunna få ha en längre semester vintertid för skidåkning. En längre semester lämpar sig naturligtvis bättre sommartid när arbetsbelastningen är lägre för oss i den här branschen men då är det naturligt mindre lätt att åka skidor.

Det var ni alla fantastiska människor på Addedo som höll ställningarna och möjliggjorde detta.

Tack!
Christina

Christina-Peterson Adddedo

Christina Peterson

Christina.peterson@addedo.com

Jag som skriver heter Christina Peterson och arbetar som Konsultchef och HR-ansvarig i Stockholm på Addedo. Jag har många års erfarenhet av branschen och har nu efter många utvecklings- och implementationsprojekt mer fokus på människorna runt omkring mig, både våra anställda och våra kunder. Balans är viktigt för oss alla och för att skapa min egen balans i livet prioriterar jag sånt som jag tror är viktigt såsom träning och givande umgänge med familj, vänner och kollegor.

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.