#VIÄRADDEDO

Möt Anna Petrén som till vardags jobbar som Senior Konsult hos oss. Anna kan inte leva utan musik och matlagning. Och som älskar att springa så fort hon bara kan. Just nu tränar hon inför Toughest, Nordens största och ledande hinderbanelopp.

Personliga ledord: Viktiga värderingar för mig är engagemang, empati, lojalitet, ambition och humor. Under många år tillbringar man mer vaken tid i veckan på arbetet än med sin familj. Slutsats: Man måste ha roligt på jobbet!

Det kan variera lite beroende på vilka projekt jag arbetar i, men jag skulle säga att jag jobbar med olika kunduppdrag kanske fyra av fem arbetsdagar. Jag jobbar ju dels som Projektledare och dels som Applikationskonsult så en arbetsdag kan innebära åtta timmars jobb ute hos en kund medan en annan dag är fylld med Skype-möten, telefonsamtal och projektadministration. Om jag kan, försöker jag planera så att jag får vara på kontoret på fredagar. Det är så trevligt att få avsluta veckan tillsammans med mina kollegor och så vill man ju inte missa våra interna fredagsmöten med tillhörande frukost 🙂

Jag hade arbetat på Thule i många år. Först inom Group Controlling och sedan inom Business Control. När möjligheten att ”testa konsultlivet på Addedo” dök upp i slutet av 2010, tog jag chansen. Det har inte gått en dag då jag ångrat mitt beslut. Jag hade aldrig arbetat som konsult tidigare så jag hade en del är att lära, både vad gällde arbetssättet och när det gällde systemet jag skulle bli expert på. Eftersom jag inte tog över någon annans tjänst hade jag inga kunder till att börja med och jag passade på att utnyttja tiden till att gräva mig ner i systemets olika vrår. De dokument jag skapade under mitt första år på Addedo, använder jag fortfarande som en slags uppslagsverk idag. Under åren som gått har jag varit med i diverse implementations-projekt. Ibland i rollen som Applikationskonsult, på senare tid oftare i rollen som Projektledare. Jag älskar variationen i mitt arbete – att ena dagen hålla i en workshop för en grupp människor och att nästa få sitta i min ensamhet och klura på något problem som ska lösas i systemet. Och, om jag inte löser det själv, så har jag en mängd hjälpsamma kollegor som gärna ställer upp.

Mina kollegor, utan tvekan.

Vi har en fantastisk företagskultur. Det är verkligen inspirerande och lärorikt att få arbeta med så många kompetenta människor. Mina kollegor omfattar en mängd olika personligheter och ändå finns det inte någon jag inte skulle vilja samarbeta med. Har ofta funderat på hur vi blivit ett så bra team och tror att det på sätt och viss är olikheterna det handlar om. Vi är alla helt olika personligheter men har gemensamma värderingar där en hög ambitionsnivå och hjälpsamhet står i fokus.

Mitt mål är att vara drivande, arbeta strukturerat och vara engagerande. Jag försöker vara lyhörd både gentemot mina kollegor och kunder. Man har mycket att tjäna på att lyssna av en situation för att fatta rätt beslut i olika lägen.

Det låter kanske klyschigt men jag tycker verkligen att de reflekteras i sättet vi arbetar på. En av mina farhågor när jag började arbeta som konsult var att det skulle bli ensamt. Jag har faktiskt aldrig känt mig ensam under åren på Addedo. Vi hjälps åt och det som är mina svaga sidor är andras styrkor. Och det är väl precis det som definierar ett bra team?

Engagemang i det jag gör, är för mig oerhört viktigt. Jag vill att mina kunder ska uppleva mig som engagerad och vill kunna sätta mig in i deras behov och inte bara utföra en arbetsuppgift jag blivit ombedd. Det gör ju dessutom mitt arbete så mycket roligare.

På Addedo har vi en generellt hög kompetensnivå. Eftersom alla har lite olika expertisområden lär jag mig fortfarande nya saker genom mina kollegor varje vecka.

Balans kan jag relatera till på lite olika sätt men främst tänker jag på balansen mellan arbete och fritid och balansen mellan olika typer av uppdrag. Med några år som konsult i bagaget tycker jag att jag blivit ganska bra på att uppskatta hur lång tid olika arbetsuppgifter tar och inte boka in mer än jag hinner med under min arbetsdag. Jag tycker att vi är bra på att fånga upp arbetsuppgifter inom konsultgruppen för att kompensera för ojämn beläggning.  När det gäller balans mellan olika typer av roller/arbetsuppgifter är det ganska mycket upp till en själv. Jag upplever att man på Addedo lyssnar mycket på vad olika medarbetare vill och i vilken riktning man vill utvecklas. Talar man bara om vad man vill öppnas nya dörrar.

Haha, jag kom visst in på denna fråga redan i den förra. Som sagt, jag upplever att kompetens-utveckling ses som något positivt och viktigt inom Addedo, men att det är mycket upp till var och en. Och det är väl precis så det ska vara, för vad ger t.ex. en kurs som någon annan tvingat på en?  Själv skulle jag jättegärna lära mig mer om planeringslösningar för att i förlängningen kunna bygga upp den typen av lösningar själv. Detta kräver att jag lägger ner mycket tid på att lära mig ett system jag inte arbetar så mycket i idag.

Just nu är min främsta utmaning faktiskt just det, att prioritera min utveckling. Jag har ganska länge velat lära mig ett nytt system och delvis byta inriktning. För att göra det krävs att jag lägger tid på kompetensutveckling och kastar mig ut i nya typer av projekt. När kalendern löpande fylls på med arbetsuppgifter är det lätt att man ”flyttar fram” den där utbildningen eller den där tiden man satt av för kompetensutveckling. Men det är slut med det nu. 🙂

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.