#VIÄRADDEDO

Möt Cecilia Petersson som tycker om att springa långt, väldigt långt. När hon inte springer sina ultradistanslopp arbetar Cecilia som Senior Konsult inom Planning hos oss. Hon jobbar med allt från övergripande systemdesign till att knåpa ihop komplexa rapporter. Cecilia är även vår öl-expert, då hon brygger sina egen maltdryck men hon är också öldomare.

Personliga ledord: Man måste få vara lite tokig för att inte bli alldeles galen. (Eget citat)

En av fördelarna med att jobba som konsult är just att det inte finns någon typisk arbetsvecka. Ibland handlar det om längre kunduppdrag då jag är ute hos kunden en stor del av tiden för en implementation, med allt vad det innebär av diskussioner runt kravställningar, utvecklingsarbete och test. Och ibland är det punktinsatser runt en specifik frågeställning som jag kan lösa från kontoret.

Jag har jobbat på Addedo i nästan sex år nu, sedan 2012. Mina första jobb var som Controller i olika snabbväxande företag. I takt med att vi växte kom behov av nya system, och jag drev implementeringsprojekten. Redan då sneglade jag på konsultrollen och tyckte att den verkade rolig. Jag anställdes på Addedo i samband med att man började jobba med SAP BPC, ett system för budget, planering och konsolidering som jag då hade konsultat i under flera år hos andra bolag. Nu jobbar jag både med BPC och med för oss ganska nya verktyg som Adaptive Insights och ExOpen. Detta i kombination med att varje kund är unik i sina behov och önskemål (just planeringsprocessen ser ofta väldigt olika ut på olika företag) gör att jag ständigt utvecklas i mitt arbete.

Kombinationen av kundkontakt och problemlösning, tillsammans med den omväxling som konsultrollen ger. Att diskutera en frågeställning med kunden och sedan i samråd med dem ta mig an det konkreta arbetet för att få till en så bra lösning som möjligt. Och jag gillar rollen av Trusted Advisor – att kunden ska känna förtroende för mig och min förmåga att driva fram en lösning som passar dem och stötta dem i deras arbete på bästa sätt.

Addedo är ett bolag som jobbar på ett sätt som jag kan stå för. Vi satsar på långsiktiga kundrelationer och vi är öppna i vår relation med kunden. Dessutom tycker jag att vi lever upp till våra värdeord, mer om detta nedan. Här är högt i tak; vi har kul på jobbet samtidigt som vi är seriösa.

Jag tror att jag ses som någon man kan lita på, någon som ser till att jobbet blir utfört. Och någon man kan vända sig till om man behöver hjälp. Som ultradistanslöpare är jag uthållig och vet att det är värt att kämpa lite extra när det känns tufft för att nå det åtråvärda målet.

På Addedo tycker jag att värdeorden är invävda i vårt dagliga arbete på ett naturligt sätt, säkert delvis för att vi har dem i åtanke även när det gäller rekrytering. Alla är beredda att rycka in om en kollega behöver hjälp. Jag tänker oftast inte heller så mycket på vem som är chef och vem som inte är det – vi jobbar ihop, som ett lag. Att vi är engagerade märks tydligt, både när vi är ute hos kund och ”hemma” på kontoret. När jag t.ex. hör mina kollegor prata med en kund i telefon är det väldigt tydligt att de är fokuserade och framåtriktade. Även om vi nu även satsar på att rekrytera yngre kollegor har vi en medelålder som ligger över snittet för konsultföretag, och vi har alltså hunnit samla på oss en hel del erfarenhet och kompetens, både från tidigare linjearbete och i konsultrollen. Jag var inne på Trusted Advisor-rollen tidigare, och det är ett begrepp som verkligen hänger ihop med Addedo. Vi kan inte bara våra system, utan vi är också duktiga på affärsprocessen bakom och kan ge våra kunder råd även här. Och balans – vi har en flexibel arbetsmodell som gör att vi i de allra flesta fall kan ta ledigt när vi t.ex. har privata åtaganden eller resor, på samma gång som vi ger lite extra de gånger våra kunder har akuta problem eller när det blir lite körigt i ett projekt. Till skillnad från många andra bolag i vår bransch är det i princip 40-timmarsvecka som gäller, givetvis med vissa undantag då situationen så kräver.

Jag upplever att jag kan utvecklas i den roll där jag trivs utan att behöva klättra på ”karriärstegen”. Som jag var inne på tidigare samlar jag ständigt på mig nya erfarenheter i mina uppdrag, som jag sedan kan använda i nästa projekt och därmed utveckla en ännu lite vassare lösning. Möjligheten att ta mig an nya system är också något jag uppskattar, och vill man utveckla sig vidare inom något specifikt område stöttar Addedo det helhjärtat.

Att i komplexa projekt hålla isär alla krav och väva ihop dem så att helheten blir bra. Att hela tiden vara ett steg före i utvecklingen och tänka på hur det kommer att se ut om ett år. Att kunna säga nej när det kommer ett krav som skulle innebära att lösningen blir mer komplicerad och svårunderhållen och där vinsten i t.ex. minskad arbetsinsats inte står i proportion. Att ibland ta ett steg tillbaka i en intensiv utveckling och säga ”stopp, är vi på rätt väg här eller ska vi tänka om”. Men det är också dessa och andra utmaningar som gör att jag trivs så bra med mitt jobb!

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.