Addedo föreläser på IBM:S konsolideringsdag

Torsdagen den 14 december hade IBM sin årliga konsolideringsdag i sina nya fina lokaler i Kista. De hade bjudit in Cognos Controller-användare från hela Sverige. Ett event som IBM hållit årligen sedan 2008 när Controller blev en del av IBM:s portfölj i och med uppköpet av Cognos. Agendan för dagen var fylld med nyheter, tips och inspiration. (Och kaffepauser, såklart!)

På plats var ett hundratal gäster varav många kunder till Addedo. Vi tog tillfället i akt att presentera Addedos lösning i Cognos Controller och TM1 för redovisning av IFRS 16. I spetsen av Addedos Susan Hartley tillsammans med vår pilotkund Katarina Sundén från Indutrade. Indutrade har sedan länge varit Addedos kund. De har ca 200 bolag, omsätter ca 13 miljarder kr, finns i 28 länder och har cirka 5700 anställda.

IFRS 16 är den nya standarden för rapportering av leasingkostnader. Lösningen går i stora drag ut på att rapportörerna rapporterar in sina leasingkontrakt i Cognos Controller. Därefter förs information från leasingkontrakten över till TM1 för beräkning av leasingtillgång, leasingskuld, avskrivning och ränta. Beräkningarna förs sedan tillbaka till Cognos Controller till konton i balans- och resultatkonton.

Efter presentationen var det många kunder som visade stort intresse. Många kunder såg stora fördelar med att använda Cognos Controller i kombination med TM1 som de redan känner väl till jämfört med att köpa ett separat system enbart för detta. Intresset var stort för vår lösning bland åhörarna, vilket var kul.

Vill du läsa mer om IFRS 16 kan du göra det här.

Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.