Financial Control | Integrerat och automatiserat kassaflöde | Finansiell och regulatorisk rapportering | Koncernredovisning - konsolidering‎ och finansiell rapportering. Treasury funktionen

Webinars: Planning & analysverktyg
– Planering, forecast, rapportering och effektiv målstyrning

Financial Control | Integrerat och automatiserat kassaflöde | Finansiell och regulatorisk rapportering | Koncernredovisning - konsolidering‎ och finansiell rapportering. Treasury funktionen

Kommande event och webinars – kalender

Planerings-, budget- och prognosarbetet är allt som oftast någonting som berör många. Excel är ett starkt verktyg som kan användas i lång utsträckning. Men hur gör du om du behöver få tillgång djupare analyser, inkludera större delen av verksamheten och få till skarpare prognoser med olika drivare för respektive affärsområde? I desssa webinars kan du få inspiration och nya idéer på hur du kan spara tid, effektivisera din planerings/-prognotiseringsprocess och skapa bättre insikter genom att arbeta med en gemensam plattform . Visuellt tilltalande dashboards, flexibla rapporter och djupa analyser m h a ett gemensamt marknadsledande system optimerar samt ersätter befintliga processer – vi ger er inspiration på hur!

Dashboards, drill-down, analys och enkelt för alla att förstå verksamhetens data

Data och siffror direkt i molnet eller lokalt. Därmed lättillgängligt och alltid uppdaterat

Träffsäkra prognoser, analys av flera drivare och smidig uppföljning på flera nivåer inom olika affärsområden

Flera möjligheter med data och siffror från flera olika källor. HR, Sales, produktion, ekonomi m.m.

Användardag Planning Analytics 12 maj

12 maj, Kl. 11.30

Bästa Planning Analytics användare,

Vi på Addedo och IBM är glada att kunna bjuda in till 2022 års användardag för Planning Analytics kunder i Sverige. Du och dina kollegor är varmt välkomna!

Pandemin och annat har tvingat oss till ett längre uppehåll men nu är det dags för en nystart. Det är spännande att åter vara igång med detta uppskattade initiativ. Grundtanken är man som kund kan inspirera och låta sig bli inspirerad av andras spännande tillämpningar och förutsättningar. Se hur andra gör och kanske dela med sig själv. Självklart skall man även få en uppdatering av produktledningen på IBM när det gäller vad som kommer framåt i produkten.

Bli uppdaterad och låt dig inspireras av våra talare nedan. Häng med!

Lunchwebinar för Controllers den 20 oktober: så arbetar stora företag med finansiell transformation och planering

Arbetar ni med tunga Excel-ark och tungrodda budgetprocesser? Är det svårt och tidskrävande att samla in data för forecastingen? Letar ni efter verktyg att transformera sättet ni idag arbetar till ett mer agilt och skalbart sätt?

I detta webinar får du svar på dessa frågor. Du får även veta om hur några av världens ledande företag hanterar sin budgetering, rapportering och forecasting.

Du får även lyssna till en intervju med Business Controllern Pia Hammarqvist på UC om hur de arbetar med transformation och hur de får hela företaget involverade i planeringen.

Om UC: UC AB är Sveriges största kreditupplysningsföretag och tillhandahåller bl.a. beslutsunderlag för kreditbedömningar.

Om Workday: Workday är en ledande leverantör inom molnlösningar för Finans och HR.
Medverkande:

Pia Hammarqvist, UC
Marcus Sohlman, Workday
Harald Hermansson, Addedo
Välkommen att anmäla dig! Vid minsta fråga – välkommen att kontakta Christian Elfström på: christian@1company.se

Webinar den 17 mars – Intelligent Forecasting

Bli inspirerad av hur man kan skapa drivarbaserade prognoser baserad på data från Cognos Controller!

12:00-12:45

Fler och fler av våra kunder har börjat jobba med prognosmodeller med inbyggd intelligens. Vi visar hur man genom att addera data från olika källor kan skapa automatiserade intelligenta prognoser med olika scenarier.

Nu lanserar vi addedo.Forecast som hjälper er att göra detta med data från Cognos Controller, och där man enkelt kan lägga till data från andra källor om man vill. Med en knapptryckning kan verktyget skapa en prediktiv prognos baserad på statistiska algoritmer och med olika versioner som Best och Worst Case. Dessa versioner kan man sen justera med olika drivare som t ex omsättningstillväxt och COGS och OPEX i % av omsättningen.

Det är en paketerad lösning som är enkelt att få på plats. Självklart kan man anpassa lösningen om behoven ser något annorlunda ut.

Lösningen är helt integrerad med Cognos Controller och skapade prognoser kan man enkelt få in i Cognos Controller för konsolidering och jämförelse med olika aktualiteter.

Varmt välkommen till detta webinar den 17 mars där vi visar addedo.Forecast.

Datum: 17 mars

Webinar 22 mars – Drivarbaserad planering och visualisering i Workday Adaptive Planning

12:00-12:45

Välkomna att delta och inspireras av hur drivarbaserad planering kan göras i ett modernt och agilt molnbaserat system för ekonomisk planering.

Vi visar hur man genom att jobba med olika prognosversioner kan skruva på verksamhetskritiska parametrar och generera olika scenarion.

Genom intelligent planering och visualisering av olika scenarion får du snabbt kontroll över siffrorna. Vi visar även på möjligheterna och enkelheten med att bygga upp olika dashboards för att smidigt jämföra och följa upp kritiska områden.

Adaptive Planning är ett världsledande molnbaserad system för planering, budget, och prognos. Fler och fler kunder upptäcker storheten med programvaran. Idag används lösningen av 4000+ kunder och i Sverige växer antalet kunder snabbt, såväl bland stora som mindre bolag.

Välkomna!
Cecilia, Jeremias och Harald

Datum: 22 mars